כשרות וברית מילה הן חלק מהמצוות החשובות ביותר בדת היהודית. שתי המצוות חלות על כל יהודי מהיום בו הום נולדים. ברית מילה היא מצווה החלה על כל גבר יהודי שחייב לעבור תהליך מילה שמונה ימים לאחר יום הולדתו. מצוות כשרות חלה על כל היהודים ללא יוצא מן הכלל והיא מתייחסת לכל המזון שאנו רשאים לאכול בהתאם לתקנות ואיסורים קבועים וברורים.
מצוות ברית מילה
כאמור, כל זכר יהודי חייב לעבור תהליך מילה לאחר הולדתו. מי שמבקש להתגייר, גם הוא חייב לעבור תהליך מילה. ישנם מקרים בודדים בהם מועד ברית מילה יכול להידחות כאשר לרוב הדחייה תתבצע רק בעקבות סיבות רפואיות. מצוות ברית מילה היא חלק משתי המצוות עשה ומי שלא עובר ברית מילה נחשב כערל. במקרים יוצאי דופן, לא תחול חובת ברית מילה כמו למשל במידה והוכח כי עצם ברית המילה שמה את התינוק בסכנת חיים או לחילופין במקרים לא נפוצים בהם הילד נולד כבר נימול (במקרה זה יידרש דיקור מזערי ביותר של עור הפין והתזת טיפת דם אשר תסמל את הברית שנכרתה בין בני ישראל לבין אלוהים).
מצוות כשרות:
כל יהודי חייב למלא אחר התקנות והאיסורים של כשרות במזון. מצוות כשרות ביהדות חלה על מזון חי ומזון מהצומח והיא איננה ניתנת לשינוי. בהתאם למצוות כשרות מותר לאכול בהמות אך ורק אם הן מעלות גרה והן בעלות פרסה שסועה. במידה ואחד מהתנאים אינם מתקיימים, לפי מצוות כשרות לא ניתן לאכול את החי. בנוסף, מצוות כשרות קובעת כי מותר לאכול דגים רק במידה והם בעלי קשקשת וסנפיר. קיים איסור מוחלט על אכילת שרצים, זוחלים או מעופפים. כל מה שנחשב טרפה גם הוא אסור לאכילה לפי מצוות כשרות ביהדות. בכל מה שנוגע למזון מהצומח, מצוות כשרות קובעת כי מותר לאכול יבול אך ורק אם הופרשו ממנו חלקים המיועדים לתרומות ומעשרות.